PERHATIAN : Bagi mereka yang ada banyak pisau tapi nak potong bawang pun tak boleh...

Pisau Seramik diperbuat daripada zirconim dioxide (zirconia) antara bahan mineral terkeras didunia. Ia menjadikan mata pisau SENTIASA tajam dan TIDAK PERLU diasah.

Lebih baik dari itu mata pisau seramikTIDAK AKAN karat. Pisau Seramik adalah teknologi moden kulinari dan penyediaan makanan dibawa ke dapur rumah anda!

 

LIHATLAH BETAPA KERASNYA PISAU SERAMIK!!

Sumber: Wikipedia

Berat 90 gram
Panjang pisau 12 inci
Panjang bilah pisau 6 inci

Elakkan jatuh melebihi 2 meter

(Kami telah mencuba sendiri dengan beberapa kali menjatuhkan pisau ini dari 1.5 meter tetap masih tidak pecah dan patah, kami amat yakin ia tahan jatuh)

Simpan ditempat berasingan dari perkakas dapur lain

(Dikhuatiri dihempap periuk atau benda-benda berat dan terkena perkakas besi lain)

Jangan gunakan untuk memotong tulang dan cengkerang

(Pisau seramik kurang keanjalan seperti pisau besi stainless steel, jadi tidak sesuai untuk membelah tulang yang lebih sesuai menggunakan pisau butcher)

...kkida cakap camni bukanlah hanya sebab kkida dapat pisau ni free dan mereka bayar untuk promo pisau ni...saya ni kan 'tukang masak'...dah masak berpuluh tahun dan tahu bagaimana rasanya bila memotong dengan pisau yang memang sedap di grip dan mudah di handle bila tiba part untuk slice benda liat seperti daging atau bawang yang licin serta susah nak di potong nipis...buah epal pula senang nak hiris pada ketebalan yang sama...lancar je potongan yang kita buat tu...tak payah nak press kuat-kuat sebab mata pisau tu memang tajam, ringan dan yang penting rupanya tak mengerikan...macam tak caya je yang ia adalah sebilah pisau yang tajam....:)

KKida www.koleksi1001resepi.com

Baru-baru ni K.An diperkenalkan dengan sejenis pisau yang dapat mengatasi masalah tersebut. Kawan kepada adik K.An mengedarkan pisau yang takkan tumpul walaupun digunakan berulangkali. Tak sangka dan tak percaya pada awalnya, tapi setelah menggunakannya sendiri, barulah K.An percaya.

Kak An www.periuktanah.blogspot.com

Memang luarbiasa ketajaman pisau ni. Saya sukakan hasil potongannya yang licin. Saya menggunakan buah epal untuk membandingkan potongan pisau seramik dengan pisau biasa. Ternyata potongan menggunakan pisau seramik lebih licin. Guna mata kasar pun boleh nampak. Malangnya dalam gambar kelihatan sama. Paling saya suka apabila memotong tomato dan ulas oren. Biasanya apabila kita menggunakan pisau biasa, gerakan pisau sorong tarik akan menyebabkan tomato dan oren juga terikut kedepan dan kebelakang. Ini menyebabkan hasil potongan senget. Apabila menggunakan pisau seramik, tomato dan oren kekal ditempatnya dan tidak melekat pada mata pisau. Ini membolehkan saya memotong lebih nipis dari biasa. Hasilnya bucu potongan lebih ketara dan tidak rosak.

Puan Norasikin binti Basri www.westernfood.yolasite.com


Tempah sekarang pada harga RM150 RM100 RM80

5 pilihan warna pisau seramik

ISTIMEWA! hanya untuk pembayaran online

Bayaran Online hanya pada RM67.00!

HANYA RM67 SAHAJA

harga termasuk penghantaran seluruh Malaysia melalui kurier


LIMITED STOCK!
Peeler bernilai RM10 ini kami akan berikan PERCUMA kepada 200 pembeli!

Jangan lepaskan pisau yang sangat bernilai ini!!

Hanya 3 langkah mudah:

1/Pilih salah satu antara 2 akaun bank di bawah
Pilihan 1
MOHD HAZIM MOHD ZUHURI

CIMBCLICKS
14210066474528

Pilihan 2
PURSEPAL ENTERPRISE

MAYBANK2U
564799106764

2/Lakukan pembayaran

3/Hantar bukti pembayaran dengan mengklik link di bawah.
Klik sini untuk menghantar bukti pembayaran ]

Pastikan anda mengisi admin@pisauseramik.com sebagai email penerima, sewaktu membuat pembayaran di online banking pilihan anda.

MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI:

admin@pisauseramik.com

No. Tel : 012 689 1564

------------------------Ikuti kami di------------------------